Privacy en integriteit

icoon van
de bollenstreek

Privacy en integriteit

Integriteitscode
De integriteitscode geldt voor iedereen die optreedt namens SFT en haar scholen. De code biedt een kader bij het interpreteren, beoordelen en afwegen van wel of niet aanvaardbaar gedrag. U kunt dan denken aan hoe om te gaan met geschenken van ouders en relaties, met priv├ęgebruik van telefoon en computer, of hoe om te gaan met bedrijven wanneer u verantwoordelijk bent voor inkoop.


Privacy en informatiebeveiliging
SFT en haar scholen hebben de zorgplicht voor persoonsgegevens die zij van medewerkers, leerlingen en anderen (tijdelijk) in haar bezit hebben. Wij spannen ons in voor zorgvuldig en correct gebruik van persoonsgegevens en voor een passende beveiliging van informatie. Wij stellen beleid op en organiseren processen zodanig, dat aan de verplichtingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kan worden voldaan. In de privacyverklaring is in toegankelijke taal een samenvatting gegeven van hoe het bevoegd gezag van SFT omgaat met persoonsgegevens. Een uitgebreide toelichting vindt u in het privacy reglement.

Wij werken met een externe functionaris gegevensbescherming via Privacy op School (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


 
Een leerling ouder dan 16 jaar, een ouder of een medewerker kan ons vragen om een dossier in te zien of persoonsgegevens te wijzigen. In deze procedure wordt beschreven of dat zomaar kan en waar de school rekening mee houdt bij dit soort verzoeken.

 Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij de privacy-ambassadeur van de school.

Op de scholen wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht.